Страници

понеделник, 3 юли 2017 г.

Баба гануш или разядка с патладжан

    Баба гануш щеше да си е чисто и просто разядката с патладжан на баба ви Ганка,ако не беше прибавянето на една съставка,която директно я изстрелва в менюто на Близкия Изток и това е тахана.



Какво е необходимо:

два средноголеми патладжана (около половин килограм)
сусамов тахан - 2 супени лъжици
две счукани скилидки чесън
зехтин - 2 супени лъжици
магданоз - нарязан около 2 супени лъжици
сока на половин лимон
кимион - 1 кафяна лъжичка
сол - чаена лъжичка


  • Патладжаните се изпичат,обелват и намачкват.
  • Добавят се тахана,счукания чесън,зехтина,кимиона,нарязания магданоз.
  • Лимоновия сок и солта ги добавете на части докато ви хареса на вкус.Аз обичам и аромата на кимиона,затова сложих препълнена лъжичка.


Хлебчетата от снимката са тези чудни ХЛЕБЧЕТА С ПРЯСНО МЛЯКО

И още ЛЕТНИ РАЗЯДКИ



Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам Ви харесват,заповядайте и на страничката на блога:


Няма коментари:

Публикуване на коментар